WhatsApp
+40 723 890 009
Toate mărimile de halate pentru adulți (S-7XL) și copii (0-13 ani), întotdeauna din bumbac 100%!

Calitatea prosoapelor - ce înseamnă GSM?

Prosoapele reprezintă unele dintre cele mai folosite și mai importante accesorii din orice casă și au legătură atât cu igiena personală, cât și cu confortul nostru, al tuturor celor ce le folosim. Când vine vorba despre calitatea prosoapelor, e posibil să vă întâlniți cu acronimul GSM, mai ales în situația în care sunteți în căutarea unor prosoape de calitate.

Calitatea prosoapelor - ce înseamnă GSM gr/mp?GSM este un acronim în limba engleză care semnifică „Grams per Square Meter”, în limba română – grame pe metru pătrat (gr/mp). Toate produsele textile au o anumită greutate, iar unitatea de măsură pentru greutatea și calitatea textilelor, inclusiv a prosoapelor, este reprezentată de numărul de grame pe metru pătrat (GSM). Acest număr se referă, așadar, la densitatea prosopului și, cu cât este mai mare, cu atât calitatea prosoapelor va fi mai bună, iar acestea vor fi mai absorbante si mai pufoase.
Set familie prosoape personalizate cu coroane Set prosoape personalizate nasii si nasicii
Când vine vorba despre prosoapele din bumbac 100%, calitatea acestora poate varia între 300 și 900 gr/mp (grame pe metru pătrat). Cu cât valoarea GSM este mai mică, cu atât prosoapele vor fi mai subțiri și mai ușoare și reciproc. Astfel, putem clasifica prosoapele în trei mari categorii, fiecare din ele având, la rândul său, subcategorii date de valoarea GSM exactă:
  • 300 – 400 gr/mp: prosoapele din această categorie sunt, așa cum am menționat deja, subțiri și ușoare. Sunt prosoapele de o calitate inferioară, dar care pot fi, totuși utile în anumite situații, de exemplu ca prosoape de bucătărie sau prosoape de plajă pe care le folosim nu pentru a ne șterge de apă, ci mai degrabă cu rol de suport. Pe HalateSiProsoape.ro nu vă oferim astfel de prosoape, pentru ca viziunea noastră este de a avea un portofoliu creat exclusiv din prosoape calitate premium sau de lux.
  • 400 – 600 gr/mp: aceastea sunt prosoapele pe care le putem clasifica în categoria prosoapelor obișnuite, de greutate și implicit calitate medie. Cu cât greutatea crește în cadrul acestei categorii de prosoape, cu atât prosoapele devin mai grele si implicit mai absorbante. Chiar dacă vorbim despre o calitate medie, aceste prosoape reprezintă, alături de cele din categoria 300 – 400 gr/mp, cvasitotalitatea prosoapelor pe care le puteți găsi în comerț, în magazinele obișnuite, mai mari sau mai mici.
  • 600 – 900 gr/mp: aceasta este categoria prosoapelor premium, cu o densitate pe care o putem clasifica, cu adevărat, ca fiind „de lux”. Prosoapele vor fi mai dense, mai grele, mai absorbante si mai pufoase. Sunt prosoapele pe care le puteți găsi în hotelurile de lux, în unele magazine specializate și axate pe calitate și, bineințeles, aici, pe HalateSiProsoape.ro De altfel, pe site-ul nostru veți găsi o gamă variată de prosoape din această categorie. Cele mai "subțiri" prosoape pe care vi le oferim în această categorie au 650 gr/mp , iar cele mai dense sunt din categoria super-lux, având densitatea de 800 gr/mp.
Cadou aniversare 2 ani de casatorie prosoape personalizate (2) Cadou pentru familia nasilor nasu nasa si nasicii
În plus, pe site-ul nostru puteți personaliza prosoapele așa cum vă doriți, cu un text la alegere, alături de un design din gama foarte variată pe care v-o punem la dispoziție, de semnul zodiacal preferat (fiecare semn zodiacal fiind disponibil în 5 variante grafice) sau, dacă preferați, de un blazon sau o monogramă, disponibile și ele într-o gamă foarte variată din care puteți alege. Personalizarea este realizată prin broderie, cea mai calitativă și elegantă modalitate de personalizare a produselor textile!